QRS sistem

Quantron Resonance System

Hormoni in „transporterji“ v našem telesu, kot so Estrogen, Testosteron, Adrenalin, Dopamin, Inzulin, Serotonin itd, delujejo na genialno preprostem principu: pripnejo se na določene receptorje na mišičnih, srčnih možganskih ali drugih celicah. Le te potem odreagirajo skladno s „sporočilom“ in lastnostmi hormona. Vse ostale celice, ki teh receptorjev nimajo,se s tem hormonom ne stimulirajo. Narava s tem sistemom poskrbi, da celica sprejme samo tiste hormone, ki jih res potrebuje. Celice in organi imajo poleg receptorjev za hormone tudi druge, elektromagnetne receptorje, kar so znanstveniki odkrili šele pred kratkim. Celice zelo občutljivo odreagirajo na magnetne impulze – seveda samo takrat, ko je frekvenca absolutno prava.

1. OHRANJANJE VITALNOSTI

QRS v celici aktivira univerzalno substanco cAMP („Zyklo-A-Em-Pe“). Od nje je v veliki meri odvisna oblika celice, napravi jo „zrelo“, funkcionalno in sposobno odzivanja v drugačnih (bolezenskih) situacijah.
Brez te substance celica oslabi in njena reakcija se zmanjša. cAMP je ena od najpomembnejših substanc v telesu – brez nje življenje ni mogoče.

2. ENERGIJA

Stalna vadba izboljša telesno kondicijo Za to „življensko resnico“ jamči presenetljiv mehanizem – v gibanju namreč proizvajamo kalcij, le ta pa v mišičnih celicah zviša število energijskih celičnih central (mitohondrijev). QRS zviša intracelularni kalcij na skoraj identičen način – brez, da bi bili telesno aktivni.(vzpostavi presenetljiv mehanizem– dejavnost telesa namreč tvori kalcij). Reakcija v mišičnih celicah poskrbi za znaten dvig enot, ki oskrbujejo celico z energijo (mitohondrijev). QRS poviša celični kalcij brez, da bi bilo potrebno gibanje.

3. PREKRVAVITEV

Odkritje, da je za dobro prekrvavitev zadolžena drobcena molekula, imenovana dušikov monoksid, je popolnoma spremenilo razumevanje delovanja ožilja, raziskovalcem pa prineslo Nobelovo nagrado. QRS aktivira to molekulo in s tem vzpodbudi prekrvavitev tkiv. Motnje v prekrvavitvi so prisotne predvsem pri arteriosklerozi, sladkorni bolezni, pri preležaninah in na splošno v starosti.

4. ODPRAVLJANJE BOLEČIN IN IZBOLJŠANJE RAZPOLOŽENJA

V človeških možganih obstaja množica t.i. opioidnih receptorjev. Če jih tretiramo (pokrijemo) z zdravili na osnovi morfija ali s telesu lastnimi opiati (Endorfhin), lahko s tretmajem odpravimo tudi najhujše bolečine. Ko bolečina izgine se nam razpoloženje popravi – lahko vse do evforije. Obstajajo pa tudi opioidni receptorji, ki reagirajo na QRS signale. Vse bolj se zavedamo, zakaj je QRS Sistem uspešen tudi pri odpravljanju različnih bolečin.

5. REGULIRANJE VEGETATIVNEGA ŽIVČNEGA SISTEMA IN SPOKOJNOST

Vsi organi našega telesa so podvrženi nezavednemu uravnavanju s strani možganov oz. naše volje. Poveljuje jim vegetativni živčni sistem, ki se vzburi npr. pri stresu. S QRS Sistemom lahko preko ustreznih receptorjev pravilno vplivamo na vegetativni živčni sistem. Ta pozitivna regulacija vegetativnega živčnega sistema vpliva na izboljšanje pri boleznih kot so: motnje spanja, migrena, astma, težave s srcem …

6. RAST KOSTI

Naš kostni sistem se stalno dograjuje. Določene kostne celice (osteoklasti) se tvorijo izključno z namenom dograjevanja skeleta. Osteoblasti jih neprenehoma dograjujejo.Z nenehno stmulacijo s hormoni in gibanjem ostajajo naše kosti v t.i. zdravem ravnovesju. Gibanje je pomembno zato, ker vsaka napetost in kompresija na kosti ustvarja električni tok s t.i. Piezoelektričnim efektom. Električni tok na kosti je močan stimulator osteoblastov, to je „graditeljev kosti“, ki nanj močno reagirajo. Uporaba QRS naprave simulira „Piezzoelektrični efekt“ na podoben način kot s fizično vadbo.

7. VITALIZIRANJE

QRS Sistem temelji na uporabi mednarodnega patenta „Transporta ionov“. Ioni so električno nabiti delci, ki so prisotni zunaj in znotraj celice v različnih razmerjih. Celica ima – v nasprotju z ovojnico – vedno negativni naboj. Jakost naboja vpliva na vitalnost celice. Razlika v naboju se imenuje membranski potencial. Ko celica sprejme QRS-Patentirano signalno krivuljo, odreagira z aktiviranjem t.i. Ionskih črpalk. Posledično se poviša razlika v naboju celice, kar pomeni, da QRS tretman dviguje membranski potencial vedno na višji nivo. Pojem „Vitaliziranje“ po vsem tem ni le fraza, ampak eno od pomembnejših fizioloških dogajanj v telesu.